پمپ اسید

پمپ اسید

پمپ اسید یا پمپ انتقال مواد ترکیب شونده و خورنده

منظور از پمپ اسید یا پمپ سیالات خورنده و ترکیب شونده پمپ هایی هستند که قسمت پمپاژ آنها و تمامی قسمت هایی که با سیال خورنده یا ترکیب شونده و یا حتی قلیایی در تماس هستند از آلیاژی ساخته شده اند که با سیال ترکیب نمی شوند و یا میزان خورندگی در این آلیاژ ها بسیار پایین می باشد. پمپ مواد خورنده

البته لازم به ذکر است در برخی از موارد کاری خود محیط کاری نیز اسیدی می باشد در این موترد استفاده باید دقت  داشت آلیاژ بدنه موتور الکتریکی و قسمت پمپاژ مقاوت لازم جهت کار در آن محیط اسیدی را داشته باشد.

پمپ اسید
پمپ اسید

جهت مشاهده انواع پمپ های انتقال سیالات خورنده اینجا کلیک کنید

کاربرد های مختلف پمپ اسید در صنایع

پمپ های اسید کاربرد های مختلفی در انواع صنایع دارند. به طور مثال از برخی از پمپ های اسید جهت تزریق سیال خاصی به داخل یک مخزن و یا یک خط لوله استفاده می شود. در این موارد کاری به طور معمول از پمپ های اسیدی با دبی کم استفاده می شود. البته این موضوع باید در نظر گرفته شود که اگر قرار است سیالی را به خطی تزریق کند میزان فشاری که پمپ تولید می کند از میزان فشار در خط کمتر نباشد.

جهت مشاهده انواع پمپ اسید اینجا کلیک کنید

در برخی از موارد پمپ اسید جهت انتقال مواد خورنده و یا ترکیب شونده و یا با خاصیت بازی مورد استفاده قرار می گیرد. در این موارد پمپ اسیدی انتخاب می شد که حجم دبی بالایی را تامین می کند. باز هم طبق گفته های بند بالا آلاژ قسمت پمپاژ تابعی از نوع و میزان خورندگی سیال مورد پمپاژ می باشد. پمپ مواد خورنده

در برخی از موارد کاری از پمپ اسید برای شست شو انواع مبدل ها و خطوط داخلی چیلر ها و غیره استفاده می شود. در این موارد بسته به حجم خطوطی که قرار است مورد شستو شو قرار گیرد و نوع سیالی که قرار از کار رسوب زدایی انجام دهد، پمپ اسید مناسب انتخاب می شود.

پمپ اسید شویی
پمپ اسید شویی

نکته

در برخی از موارد جهت انتقال و یا افزایش فشار سیالاتی که دارای سختی (TDS ) بالایی می باشند به خاطر خورندگی بالایی که دارند مانند آب دریا های آزاد از پمپ هایی استفاده می شود که قسمت پمپاژ انها در مقابل سایش و خورندگی مقاومت بالایی داشته باشند.

قابل ذکر است انتخاب نوع پکینگ یا همان سیل مکانیکی روی شافت پمپ اسید هم که کار آببندی میان قسمت پمپ و الکتروموتور را انجام میدهد رابطه مستقیم با نوع سیال و مقدار خورندگی و البته دمای سیال مورد پمپاژ دارد.

در ساخت سر پمپ؛ پمپ اسید معمولا از آلیاژ هایی نظیر استلنس استیل؛ udf؛ pp؛ انواع پلی کربنات ها؛ استفاده می شود. البته در بعضی محصولات جهت مقاومت بالاتر در مقابل ترکیب شوندگی از روکش ملامینه استفاده می شود.

جهت مشاهده انواع پمپ های انتقال سیالات خورنده لوارا اینجا کلیک کنید

پمپ اسید ملامینه

به طور معمول پمپ های اسیدی که از روکش ملامینه در سر پمپ انها استفاده می شود؛ از موتور مگنتی جهت تامین نیروی محرک بهره می برند.

این نوع از پمپ های اسید که با نام پمپ های مگنتی شناخته می شوند؛ دارای شافت یکپارچه می باشند. و به جهت دارا بودن محرک مگنتی؛ سرعت دوران بالایی نسبت الکترو موتور های ac آسنکزون می باشند؛ و همین موضوع باعث می شود پمپ های اسید مگنتی با موتور هایی با توان کمتر در مقایسه با الکترو موتور های ac فشار بیشتری را تا مین کنند؛ از همین رو پمپ های اسید مگنتی جهت استفاده در سیستم هایی که احتیاج به فشار بالا و دبی کمی دارند مانند شستشو های صنعتی ( شستشو مبدل های دما ؛ رادیاتور چیلر ها … ) مناسب می باشند.

پمپ مگنتی کله ملامین
پمپ مگنتی کله ملامین

جهت مشاهده انواع پمپ های ملامینه اینجا کلیک کنید

ویژگی ها

  • حذف آب بند های مکانیکی
  • در نظر گرفتن نشت ( با این وجود در بعضی مدل ها ارینگ ها به عنوان آب بند ثانویه استفاده می شود)
  • حذف افت جریان
  • مایع و گاز در تماس با محیط و اپراتور قرار نمی گیرند
  • نسبت به پمپ های موتور بسته قابلیت اطمینان بیشتری دارد ( پوسته حفاظ بسته بزرگتر است )

معایب

  • هزینه اولیه و تعمیر بالاتری دارد
  • برای انتقال ساینده ها مناسب نیست
  • عملکرد آن در روی منحنی بسار نزدیک به نقطه BEP است
  • در حالت خشک قابل راه اندازی نیست
  • در مقابل کاویتاسیون گسترده مقاومت پایین دارد
  • احتمال جدایی مگنت ها از همدیگر وجود دارد ( در این مورد نیاز به توقف کار پمپ و راه اندازی مجدد آن می باشد )
  • بازده ای پمپ های معمولی را ندارد
  • امکان نیاز به الکتروموتور بزرگ تری وجود داشته
  • مایع پمپ در این پمپ ها گرم می شود

پمپ های اسید با سر پمپ های استلنس استیل

در پمپ های اسید با سر پمپ های استلنس استیل قسمت پمپاژ ( محفظه سر پمپ؛ پروانه؛ واسطه پمپ؛ دفیوزر ) کاملا از استلنس استیل ساخته می شوند. با در نظر گرفتن میزان خورندگی سیال از انواع استلنس استیل ( استلنس استیل ۳۰۴ ؛ استلنس استیل۳۱۴ ؛ استلنس استیل۳۱۶ استلنس استیل ۴۵۱ … ) استفاده می شود.

گفتنیست پمپ های اسید با سر استلنس استیل جهت انتقال سیال هایی با در صد های بالا و ترکیب شوندگی زیاد قابل استفاده نمی باشند و بیشتر جهت انتقال سیال هایی با خاصیت بازی ؛ قلیایی و اسیدی با در صد پایین مورد استفاده قرار می گیرند.

پمپ تمام استیل برای انتقال مواد خورنده
پمپ تمام استیل برای انتقال مواد خورنده

پمپ های اسید با سر پمپ پلاستیک فشرده

در ساخت این نوع از پمپ های اسید از شافت یکپارچه استفاده نمی شود؛ زیرا در اغلب این نوع از پمپ های اسید شرکت سازنده پمپ تنها قسمت سر پمپ را طراحی و تولید می کند؛ و الکتروموتوری که نیروی محرک را تامین می کند با در نظر گرفتن کاتالوگ شرکت سازنده سر پمپ انتخاب می شود

از پمپ های اسید با سر پمپ پلاستیکی جهت انتقال انواع سیالات خورنده، ترکیب شونده، قلیایی، اکسید شونده، …. در حجم های مختلف با فشار های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد.

ورودی و خروجی پمپ های اسید سر پلاستیکی 1 اینچ تا 3 اینچ می باشد. این سری از پمپ های اسید جهت پروژه هایی با حجم انتقال بالا و فشار کمتر نسبت به حجم انتقال مناسب می باشند.

گفتنیست از الکتروموتور هایی با سرعت دوران 700 تا 3000 دور در دقیقه ( rpm )  و با جریان  برق مصرفی تکفاز و سه فاز، جهت تامین نیروی محرک پمپ اسید پلاستیکی، استفاده می شود. پمپ سیالات ترکیب شونده.

پمپ اسید پلاستیک
پمپ کله پلاستیک

انتخاب توان الکتروموتور جهت کوپله با پمپ اسید سر پلاستیکی رابطه مستقیم با قطر پروانه و اندازه محفظه سر پمپ و وروری ، خروجی پمپ دارد. البته اگر کاتالوگ شرکت سازنده پمپ در دسترس باشد، بهترین معیار جهت انتخاب توان الکتروموتور، سرعت دوران الکتروموتور، … همان کاتالوگ شرکت سازنده پمپ می باشد.

پمپ اسید ترموپلاستیک ( پلیمری )

انواع پمپ های اسیدی که قسمت پمپاژ انها از انواع ترموپلاستیک ها ( پلیمری ، ترموپلیمری )  ساخته می شود. جهت پمپاژ و انتقال سیالات اسیدی با در صد های بسیار بالا و ساختار های ملکولی بسیار نا پایدار مورد استفاده  قرار می گیرند.

در برخی از مدل های پمپ اسید پلیمری به علت حساسیتب بالا سایال مورد پمپاژ نباید نقطه برخورد بالایی در محفظه پمپ به وجود بیاید. از همیم رو از الکتروموتور هایی جهت تامین نیروی محرک استفاده می شود، که دارای سرعت دوران پایینی باشد و با توجه به این موضوع که به طور معمول الکتروموتور ها دارای سرعت دورانی بالاتر از 1000 هستند، این پایین اوردن سرعت دوران به کمک گیربکس های کاهنده سرعت دوران و یا در مواردی که استفاده از گیربکس های کاهنده قابل استفاده نباشد. این کار به وسیله کنترلر های سرعت دوران ( اینورتر ، پی ال سی ) انجام می شود.

جهت مشاهده انواع پمپ تزریق اسید اینجا کلیک کنید

پمپ های اسید غرق آبی ( submersible )

پمپ های اسید غرق آبی در واقع به کفکش هایی گفته می شود، که آلیاژ کل بدنه و پروانه و حوزینگ و پایه ها قابلیت مقاومت در مقابل خورندگی و ترکیب شوندگی سیال مورد پمپاژ را دارا باشد. به این نوع از پمپ ها لجنکش صنعتی نیز گفته می شود. سیل مکانیکی ( پکینگ فیبر و فنر ) به کار رفته در ساخت پمپ های submersible جهت جا به جایی سیالات ترکیب شونده و ساینده و خورنده، باید از آلیاژ مناسب جهت برخورد با سیالات نا پایدار بهره مند باشد.

 

پمپ لجنکش استیل اسید
پمپ لجنکش استیل

جهت مشاهده انواع پمپ استیل غرق آبی اینجا کلیک کنید

لازم به ذکر است هیچ کدام از مدل های پمپ های غرق آبی جهت جا به جایی و انتقال سیالات خورنده با درجه خلوص بالا و نا پایداری بالا، مناسب نمی باشد. زیرا تمام  بدنه پمپ داخل سیال قرار می گیرد و به این دلیل که نمی توان تمام اجزاء و قطعات پمپ را ( بدنه ، حوزینگ ، پکینگ ، دفیوزر ، پروانه ، اورینگ ها ، روکش کابل ، …. ) از آلیاژی ساخت که مقاومت در مقابل سیالات خورنده با درجه خلوص بالا را دارا باشد. از همین رو لجنکش های صنعتی جهت انتقال سیالات خورنده با درجه خلوص پایین و یا نا پایداری و ترکیب شوندگی حداقلی مناسب می باشد.

برقاب صنعت


از اینکه گروه صنعتی برقاب صنعت را برای خرید و کسب اطلاعات فنی و مهندسی انتخاب و اعتماد کرده اید متشکریم.

تهران، خیابان سعدی جنوبی، پاساژ سعدی قدیم واحد ۴٫۶

تلفن تماس: ۳۶۶۱۳۷۷۴

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار موبایل
منوی اصلی x
X